понеділок, 04 серпня 2014 16:03

У Києві дефіцит дитсадків: 8 тисяч дітей не влаштовані

У Києві дефіцит дитсадків: 8 тисяч дітей не влаштовані
Фото: dnz-27.cn.ua

Близько 8 тисяч дітей у Києві сьогодні потребують влаштування у дитячі садки. Проблемними є райони, у яких активно ведеться нове будівництво, повідомляють Gazeta.ua у Департаменті освіти і науки, молоді та спорту Київської міськдержадміністрації.

"Останні два роки спостерігається щорічне збільшення кількості дітей в дитячих садках. Значний ріст вихованців призводить до перевантаження вікових груп у дитсадках: за статистикою, на 100 місцях по Києву в середньому виховується 122 дитини", - йдеться у повідомленні.

Крім того, столичні дитсадки приймають усіх дітей, що переїхали до Києва із зони АТО та Криму, повідомляють у Департаменті:

"Зараз ці діти зараховуються поза чергою через перевантаження існуючих груп. Станом на 1 серпня, у столичні дитсадки прийнято понад 420 дітей. Це менше, ніж по одній дитині в дитсадок", - повідомляють у Департаменті освіти і науки, молоді і спорту.

Сьогодні у Києві функціонує за призначенням 551 дитсадок комунальної форми власності. Протягом 2013-2014 навчального року в столичних садках дошкільну освіту понад 105 тисяч дітей.

Зараз ви читаєте новину «У Києві дефіцит дитсадків: 8 тисяч дітей не влаштовані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі