четвер, 03 лютого 2022 17:41

Столиця може перейти до червоної зони: назвали терміни

Найближчими двома тижнями Київ може перейти у червону зону карантинних обмежень через зростання захворюваності на коронавірус та інші гострі респіраторні вірусні інфекції.

Прогноз пов'язаний із широким поширенням штаму Omicron, через який інші регіони поступово посилюють карантин, заявив керівник головного управління Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан, передає "УНН".

"З 13 січня йде прогнозоване зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції, зокрема Covid-19. Враховуючи показники, столиця стоїть на порозі помаранчевої зони. Найближчими двома тижнями, при малих протиепідемічних заходах, Київ може зайти до червоної зони", - сказав він.

Водночас точної дати переведення Києва на червоний рівень немає, оскільки все залежатиме від протиепідемічних заходів. Рубан додав, що вже 30% шкіл Києва припинили роботу та перейшли на дистанційне навчання.

Карантинні обмеження запровадять лише у тому випадку, якщо в конкретному суб'єкті господарювання не буде 100% щеплення людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До червоної зони можуть потрапити ще дев'ять областей

"Якщо весь персонал того чи іншого суб'єкту господарювання вакцинований та дотримується певних протиепідемічних заходів, то вони мають право працювати у звичайному режимі, навіть у червоній зоні", - нагадав Рубан.

Автор: МОЗ
  Київ може потрапити у червону зону
Київ може потрапити у червону зону

Він зауважив, що столиця наразі є лідером з вакцинації. За статистичними даними, щеплено вже понад 60%.

Минулої доби в Україні діагностували 39 620 нових випадків коронавірусу. Це найбільша кількість хворих за час пандемії в Україні. Серед інфікованих – 4 446 дітей й 1 035 медпрацівників. Померли 210 хворих. Одужали 9 380 осіб.

У столиці протягом минулої доби виявили 2437 хворих, 16 людей померли.

Зараз ви читаєте новину «Столиця може перейти до червоної зони: назвали терміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі