середа, 28 березня 2012 10:42

Станція метро "Іподром" стане "Одеською"

Станція метро "Іподром" стане "Одеською"
Проектна "зовнішність" станції. Малюнок: livejournal.com

Комісія з питань найменувань та пам'ятних знаків КМДА підтримала звернення Товариства української мови Київського національного університету імені Т. Шевченка зі зміни проектної назви станції метрополітену "Іподром" на назву "Одеська".

Про це повідомив член комісії з питань найменувань та пам'ятних знаків виконавчого органу Київради (КМДА) Олександр Бригинець.

"Є певна традиція, коли на виїзді з Києва знаходиться станція метро, ??яка своєю назвою символізує конкретний напрям - Мінська, Чернігівська, Харківська. Тепер буде ще й Одеська, до того ж пов'язана з Одеською площею, яка знаходиться поруч", - зазначив він.

За словами депутата, у зв'язку з бездумними діями влади є також сумніви щодо подальшого існування Київського іподрому в цьому місці.

Нагадаємо, станція "Одеська" ("Іподром") буде розташована на Куренівсько-Червоноармійській лінії між станціями "Виставковий центр" і "Теремки" біля перетину проспекту Академіка Глушкова та вулиці Василя Касіяна, біля Київського іподрому. Відкриття заплановано на жовтень 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Станція метро "Іподром" стане "Одеською"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі