вівторок, 27 березня 2012 12:25

До будівництва четвертої гілки метро у Києві залучать інвесторів

До будівництва четвертої гілки метро у Києві залучать інвесторів

Інвестиційний проект будівництва четвертої лінії київського метрополітену вартістю понад 11 млрд. гривень буде винесено на перший Київський інвестиційний форум.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації.

За інформацією КМДА, четверта лінія метрополітену буде складатися з двох ділянок: ділянки від станції "Глибочицька" до станції "Райдужна" з відгалуженням у напрямку житлового масиву Вигурівщина-Троєщина та ділянки від станції "Вулиця Милославська" до станції "Проспект Ватутіна".

Нова лінія буде забезпечена новими комфортабельними вагонами метро і високотехнологічним обладнанням з високим рівнем інновацій, зокрема, в плані енергозбереження. Лінія метро складатиметься з 12 станцій, пасажиропотік досягне 40 800 осіб на годину, зазначили в прес-службі.

За даними КМДА, вартість будівництва орієнтовно складе 11, 212 мільйони гривень, з яких на будівництво першої ділянки потрібно 6,972 мільйонів, другої - 4,239 мільйона.

"Метрополітен - це екологічно чистий, швидкісний і комфортний вид міського пасажирського транспорту з найбільш високою провізною здатністю. Ця ініціатива вимагає великого обсягу інвестицій, тому було прийнято рішення запропонувати приєднатися до цього проекту інвесторам на умовах державно-приватного партнерства", - заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

Схемою співпраці передбачено, що інвестор буде відповідати за фінансування, будівництво, закупівлю обладнання та оперативне управління процесом, а влада - за вирішення земельних питань, надання активів, регулювання тарифів і контроль за виконанням інвестором своїх зобов'язань перед громадою Києва.

Нагадаємо, перший інвестиційний форум, організований Київською міською державною адміністрацією, Фондом "Ефективне управління" та світовим виданням Financial Times, відбудеться 29 березня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «До будівництва четвертої гілки метро у Києві залучать інвесторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі