вівторок, 12 лютого 2013 10:38

Співробітники "Пирогово" виступили проти повернення на посаду колишнього директора

Співробітники "Пирогово" виступили проти повернення на посаду колишнього директора
Фото: what.in.ua

Колектив Національного музею народної архітектури та побуту України в Пирогові просить владу не повертати на посаду керівника музею попереднього директора Павла Федаку. У противному випадку обіцяє пікетувати органи влади протягом тривалого часу. Про це йдеться у відкритому листі працівників музею до міністра культури Леоніда Новохатька, розміщеному на офіційному сайті НМНАПУ, пише Тиждень. ua.

Працівники стверджують, що Федака "уповільнював та гальмував розвиток музею та шкодив іміджу закладу своєю бездіяльністю".

"Ніхто не ставить під сумнів його наукові здобутки та звання, але на посаді директора він зарекомендував себе, як недолугий керівник, що було підтверджено висновками перевірок Голови КРУ та Рахункової палати України фінансово-господарської діяльності музею за 2008-2012 роки. Зазначені перевірки виявили численні порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів Музею. За результатами перевірок у 2011 році Голова КРУ запропонувала Міністерству культури України притягнути до відповідальності та розглянути питання про відповідність займаній посаді директора Музею Федаки", – сказано у відкритому листі.

За словами музейників, під час судового розгляду справи за позовом Федаки про поновлення на посаді директора музею, "своїми завідомо неправдивими свідченнями він завів суд в оману, що вплинуло на рішення суду на його користь".

"Враховуючи викладене вище, хочемо зазначити та взяти до уваги наступне: якщо Павло Федака повернеться, у нього знову виникнуть конфлікти з колективом, а ситуація у музеї може опинитися на межі нової кризи", – наголошують вони.

Колектив просить міністра культури не допустити повернення до музею Федаки.

"У випадку повернення Павла Федаки на посаду директора НМНАПУ, колектив Музею залишає за собою право проінформувати про стан речей відповідні міжнародні органи охорони історико-культурної спадщини, Верховну Раду України, міжнародні та українські ЗМІ та почати безстрокове пікетування відповідних органів влади", – попереджають працівники музею.

Раніше повідомлялося, що унікальний архітектурно-ландшафтний комплекс під відкритим небом Музей національної архітектури та побуту Пирогово, розташований у Києві, опинився під загрозою зникнення. Держава не виділяє кошти на Пирогово, а влада роздали 28 ділянок навколо нього під забудову. Фахівці впевнені, що це може призвести до знищення найбільшого в Європі музею під відкритим небом.

 

Зараз ви читаєте новину «Співробітники "Пирогово" виступили проти повернення на посаду колишнього директора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі