пʼятниця, 27 вересня 2013 15:39

Серед "Семи чудес Києва" більшість становлять церкви
8

Києво-Печерська Лавра
Фото: Фото: guidekiev.com/ livejournal.com
Володимирський собор
Видубицький монастир
Андріївський узвіз
Будинок з химерами

У рамках четвертого етапу всеукраїнської акції "Сім чудес України" визначено сім чудес Києва, передає кореспондент УНН.

Переможцями акції стали (за абеткою) Андріївська церква та Андріївський узвіз, будинок з химерами, Видубицький монастир, Володимирський собор, Києво-Могилянська академія та старий Поділ, Києво-Печерська лавра, Софія Київська.

Акція "Сім чудес Києва" стартувала на початку 2013 року. Під час її першого етапу фахівцями та членами Оргкомітету акції були відібрані 30 об'єктів фіналістів. З травня поточного року розпочалось інтернет-голосування, де кожен бажаючий мав змогу обрати свої сім чудес Києва. Паралельно методом анкетування були опитані експерти, які теж визначили найкращі об'єкти столиці. Таким чином були визначені переможці акції "Сім чудес України".

Оргкомітетом також було прийнято рішення об'єднати в одну номінацію як об'єкти, що поєднанні територіально та створюють своєрідні єдині історико-архітектурні комплекси міста, зокрема зазначені Андріївську церкву з Андріївським узвозом, а також Києво-Могилянську академію зі старим Подолом.

Окрім цього Оргкомітет акції відзначить спецномінантів: Михайлівський Золотоверхий собор, як найвизначніший з відтворених об'єктів Києва, а також Миколаївський костел та Національний художній музей, як дві визначні пам'ятки столиці, які потребують негайної реставрації за підтримки держави.

Зараз ви читаєте новину «Серед "Семи чудес Києва" більшість становлять церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі