Ексклюзиви
неділя, 08 липня 2007 11:21

Визначений 21 номінант акції "Сім чудес України"

В ході чергового етапу всеукраїнської акції "Сім чудес України" названий 21 номінант на це звання.

Номінантів, що беруть участь в конкурсі, представив в суботу в Умані голова оргкомітету акції Микола Томенко.

Змагатися за звання одного з семи чудес України будуть Національний дендрологічний парк "Софіївка" (Умань, Черкаська область), будинок Державної промисловості в Харкові, Свято-Успенська Святогорськая Лавра (Слов"янськ, Донецька область), комплекс споруд 13-19-го століть "Хотинськая фортеця" (Хотин, Чернівецька область), державний історико-археологічний музей-заповідник "Кам"яні могили" (Запорізька область).

Серед номінантів також Олеський замок (Львівська область), Луцький верхній замок, комплекс князів Острозьких - замок і Острозька академія (Рівненська область), Лівадійській палац-музей (Велика Ялта, Крим), музей "Писанка" в Коломиї (Івано-франківська область), замок "Паланок" в Мукачево (Закарпатська область), Антонієві печери (Чернігів), національний заповідник "Софія Київська" (Київ).

Крім того, в конкурсі беруть участь національний заповідник "Херсонес Таврійській" (Севастополь), національний заповідник "Острів Хортиця" (Запоріжжя), національний історико-архітектурний заповідник "Кам"янець" (Хмельницька область), національний заповідник "Переяслав" (Київська область), Києво-Печерська Лавра (Київ), Свято-Успенська Почаївська Лавра (Тернопільська область), Одеський державний академічний театр опери і балету, Шевченківський національний заповідник в Каневі (Черкаська область).

Томенко повідомив, що починаючи з суботи, 7 липня, проводитиметься голосування і 21 серпня нинішнього року будуть названо сім чудес України.

При цьому він висловив думку, що наступного року можливе проведення акції "Сім природних чудес України", оскільки деякі з об"єктів, що називалися, не увійшли в списки номінантів, оскільки не є об"єктами історичної або культурної цінності, проте представляють природну.

У інтерв"ю журналістам, Томенко підкреслив, що задоволений черговим етапом акції і не виключив, що через декілька років організатори можуть повернутися до проведення цієї акції з тим, щоб поновити список чудес України.

Томенко також підкреслив важливість цієї акції і додав, що йому б хотілося, щоб всі посадовці і представники влади в Україні брали участь в тому, щоб ці об"єкти в максимально короткий термін завершили свою реконструкцію. Він підкреслив, що це дозволить збільшити кількість іноземних туристів в Україні, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «Визначений 21 номінант акції "Сім чудес України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути