вівторок, 01 жовтня 2024 20:48

Усов пройшов поліграф у рамках розслідування про зловживання у сфері перевезень

Усов пройшов поліграф у рамках розслідування про зловживання у сфері перевезень
Заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов. Фото: t.me/usov_ua

У межах розслідування справи про зловживання у сфері перевезень заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов успішно пройшов експертизу з використанням поліграфа. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Ще влітку Державне бюро розслідувань проводило слідчі дії у службових приміщеннях КМДА. Слідчі обшукали кабінети та вилучили компʼютер, телефон та особисті кошти Усова. Також повідомили про підозру заступникові директора Департаменту транспортної інфраструктури.

"Влітку 2024 року представники медіа, посилаючись на анонімні джерела в ДБР, поширювали звинувачення щодо мене, зокрема про нібито ймовірні вимагання поборів з перевізників. Я всіляко сприяв об'єктивному та відкритому розслідуванню. Щоб остаточно зняти з себе будь-які підозри, я пройшов експертизу із застосуванням поліграфа", - зазначив Усов.

За словами заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень, представники ДБР незаконно утримували вилучене майно та не виконували рішення слідчих суддів за його скаргами. Згодом, через 4 місяці, ДБР повернуло особисті кошти як такі, що не мають жодного стосунку до кримінального провадження.

Зазначимо, що внутрішній аудит ситуації у підпорядкованих підрозділах та комунальних установ триває. Заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури, відповідальний за напрям пасажирських перевезень і якому була оголошена підозра, залишив посаду.

"Найприкрішим у цій ситуації є цинізм, з яким зацікавлені особи використали перевізника-ветерана, який є потерпілим у цій справі. Спочатку ДБР зробило військового обвинуваченим і підсудним у справі про незаконне зберігання зброї, а потім - змусило ходити в КМДА і брати участь у, як виглядає, провокації. Це відверта неповага до тих, хто захищає Україну і кожного українця", - наголосив Усов.

Міська влада продовжує сприяти об'єктивному та відкритому розслідуванню справ в законодавчому порядку.

Зараз ви читаєте новину «Усов пройшов поліграф у рамках розслідування про зловживання у сфері перевезень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі