середа, 11 липня 2007 19:40

До Дня Незалежності оберуть "7 чудес України"

7 липня в національному дендропарку "Софіївка" в Умані серед 100 об"єктів обрали 21 претендента на перемогу в акції "7 чудес України". Сім переможців оберуть і оголосять в Києві 21 серпня — перед Днем Незалежності.

Починаючи з 7 липня можна віддати свій голос в Інтернеті на сайті www.7chudes.in.ua.

— Ми маємо показати туристам Україну, — каже ініціатор акції Микола Томенко, 42 роки, заступник голови Верховної Ради п"ятого скликання. — Більше того, треба, щоб і самі українці мандрували Україною.

Серед 21 фіналіста — Антонієві печери в Чернігові. Вони є частиною заповідника "Чернігів Стародавній", який щороку відвідують 100 тис. туристів. Директор Юрій Соболь, 45 років, сподівається, що заповідник, увійшовши до сімки чудес України, привабить людей ще більше.

— У наші печери заходиш з головним болем, а виходиш — і голова вже не болить, — каже він. — В Антонієвих печерах колись монахи проживали і молилися. Під землею знаходяться чотири церкви. Тут усі стіни промолені. Люди, які приходять, кажуть, що дуже сильна енергетика. Навіть психічно хворих приводять лікуватися.

За звання одного з семи чудес України змагатимуться також дендрологічний парк "Софіївка" в Умані на Черкащині, будівля Державної промисловості в Харкові, Свято-Успенська лавра в Слов"янську на Донеччині, "Хотинська фортеця" у місті Хотин в Чернівецькій області, музей-заповідник "Кам"яні могили" на Запоріжжі.

Також серед номінантів Києво-Печерська лавра, Херсонес Таврійський, Одеський оперний театр, Коломийський музей "Писанка", Почаївська лавра на Тернопільщині, Шевченківський заповідник у Каневі, заповідник "Переяслав" на Київщині, історико-архітектурний заповідник "Кам"янець" на Хмельниччині, "Острів Хортиця" в Запоріжжі, столичний заповідник "Софія Київська", замок "Паланок" у Мукачевому на Закарпатті, Лівадійський палац в Ялті, Острозький замок і академія на Рівненщині, Луцький верхній замок, Олеський замок на Львівщині. Після завершення акції організатори обіцяють розмістити в туристичних довідниках інформацію про сім чудес іноземними мовами.

Зараз ви читаєте новину «До Дня Незалежності оберуть "7 чудес України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі