пʼятниця, 25 вересня 2020 12:54

Шахрайські кол-центри вибивали вигадані борги погрозами

25 вересня столичні правоохоронці припинили діяльність 2 колекторських установ, які під виглядом кол-центрів погрожували людям через телефон.

Про це повідомила пресслужба поліції Києва.

Автор: Нацполіція
  Близько 60 "операторів" допитані. Тривають слідчі дії
Близько 60 "операторів" допитані. Тривають слідчі дії

"У ході проведення слідчо-оперативних дій встановили декілька законспірованих кол-центрів, з яких здійснювалися дзвінки громадянам з погрозами та вимогами повернення коштів боргів, яких не існує. Дзвінки надходили й до людей, які не мали жодного юридичного стосунку до таких фінансових зобов'язань", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки за адресами офісних приміщень фінансових компаній та місцем проживання основних фігурантів.

"Слідчі вилучили комп'ютерну техніку, телефони, чорнові записи з персональними даними громадян та готівку", - додали в повідомленні.

Наразі встановили близько 60 осіб, які там працювали та безпосередньо телефонували людям. Усіх їх допитано, з ними проводять необхідні слідчі дії. Зловмисникам, які організували роботу цих установ, загрожує до 8 років ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зловмисники зняли понад 1 млн грн за допомогою підробних карток

2019 року шахраї заробили близько 362 млн грн на виманюванні грошей із карт. Найпопулярнішими методами виявилися схеми, побудовані на соціальній інженерії.

Зараз ви читаєте новину «Шахрайські кол-центри вибивали вигадані борги погрозами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі