субота, 15 грудня 2007 07:07

Президент звільнив керівників чотирьох районів Києва

13 грудня президент Віктор Ющенко звільнив одразу чотирьох керівників районів Києва.

Олександра Сотникова, 53 роки, керівника Дніпровської райадміністрації, звільнено згідно з рішенням Апеляційного адміністративного суду. Обрання Сотникова головою Дніпровської райради визнано протиправним. Цього ж дня президент підписав розпорядження про усунення від роботи керівника Деснянської райдержадміністрації Юрія Захаричева, 35 років, та керівників Святошинського та Подільського районів — Володимира Мазепу, 42 роки, та Євгена Романенка, 29 років. Окрім того, Віктор Ющенко доручив комісії секретаріату провести протягом двох місяців службове розслідування. Мета — виявити недоліки у виконанні службових обов"язків голів районів.

Наприкінці червня міський голова Леонід Черновецький звернувся до президента з проханням звільнити з посади керівника Дніпровського району Сотникова. Тоді Сотников заявляв, що його конфлікт із мером не є "особистісним". Але минулого тижня на прес-конференції він сказав, що конфлікт виник на ґрунті створення в районі Центру соціальної реабілітації для киян, які постраждали від тоталітарних сект. Сотников заявив, що він мав "напружену розмову" з мером і Черновецький вимагав, аби такий центр не створювали. Керівник району натякнув, що серед жертв тоталітарних сект є багато колишніх прихожан церкви "Посольство Боже" Сандея Аделаджі, яка підтримує мера.

Учора до обіду Сотникова не було на робочому місці. У приймальній "ГПУ" повідомили, що керівник району має запланований на п"ятницю захід — покладання квітів. І що на цю акцію, мовляв, мав приїхати і президент України.

Зараз ви читаєте новину «Президент звільнив керівників чотирьох районів Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі