середа, 29 листопада 2017 15:25

Під Києвом рекультивують скандальний полігон

Під Києвом рекультивують скандальний полігон
На полігоні працює близько десятка одиниць техніки, формують пологі схили. Фото: "Новое Время"

Полігон твердих побутових відходів № 5 в с. Підгірці Обухівського району Київської області почали рекультивувати.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, пише прес-служба КМДА.

Рекультивація передбачає поступове закриття сміттєвого полігону та проведення ряду заходів для "оздоровлення" території, повідомила прес-служба КМДА.

В Україні її здійснюватимуть на полігоні вперше. Тому до роботи над проектом залучатимуть багато науковців, експертів галузі, міжнародних фахівців. Також проведуть ряд геодезичних та геологічних досліджень.

"Ми продовжуємо протиаварійні роботи на полігоні: зараз там працює близько десятка одиниць техніки, формують пологі схили, укриття карт полігону суглинком. Крім того, ми вже закупили обладнання для збільшення в півтора рази обсягів переробки фільтрату - токсичної рідини, що утворюється внаслідок попадання опадів у звалище. Надалі ми плануємо збільшити обсяг переробки фільтрату до 600 кубометрів на добу, щоб поступово зменшувати його кількість, паралельно вивчаючи технології переробки концентрату", - розповів Пантелєєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліетиленові пакети прийматимуть на переробку

Полігон твердих побутових відходів №5 в селі Підгірці Обухівського району Київської області закриють. До 31 грудня 9 га звалища вкриють ізолювальним шаром.

Зараз ви читаєте новину «Під Києвом рекультивують скандальний полігон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі