вівторок, 16 жовтня 2018 17:33

Невідомі закидали гранатами скандальну забудову

Невідомі закидали гранатами скандальну забудову
Активісти атакували будівництво за адресою вулиця Жилянська, 68. ФОТО: Інформатор

У столиці близько 20 молодиків у масках закидали світлошумовими гранатами і камінням будівельний майданчик. Вони почали ламати огорожу навколо нього.

Активістів затримали найняті забудовником тітушки, погрожуючи їм зброєю, передає "Інформатор".

Будівництво знаходиться на вулиці Жилянській, 68 у Голосіївському районі. За цією адресою Державна архітектурно-будівельна інспекція України зареєструвала дозвіл на будівництво офісного будинку з приміщеннями громадського призначення і підземним паркінгом (побутового обслуговування населення). Однак там компанія "Кадорр-Київ Плюс" зводить житловий комплекс "Тридцять восьма перлина" і продає квартири.

Ділянка, де триває будівництво, належить до території житлової середньо- і малоповерхової забудови (4-9 поверхів), згідно з чинним Генпланом розвитку столиці. Але забудовник має намір звести будинок висотою 22 поверхи, з'ясували в Obozrevatel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільярдер-власник "Кінопанорами" розповів про долю кінотеатру

У столиці будівельна компанія "Київміськбуд" оголосила про початок реставрації маєтку XIX ст. - будинку Багговута на Лук'янівці. Водночас екс-депутатка Київради Олена Терещенко стверджує, що "Київміськбуд" будівлю збирається знести, а на її місці звести висотку. При цьому на сайті компанії дійсно зазначений проект будівництва 25-поверхівки за тією ж адресою, що й будинок Багговута - вулиця Багговутівська, 16.

Зараз ви читаєте новину «Невідомі закидали гранатами скандальну забудову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі