вівторок, 23 травня 2006 18:47

На Воскресенці лосиха "порозкидала" собак

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Лосиха їсть листя вишні на городі родини Гарматюк
Лосиха їсть листя вишні на городі родини Гарматюк

Посеред городу родини Гарматюк на Черемшини, 19а (Воскресенка) вчора оселилися два лося. Більший схожий на самку, а менший з невеликими рожками — на самця.

О 3.30 ночі парочка з"явилася біля "Фуршету" на вул. Райдужній. Звідти кілька десятків київських собак погнала їх до озера.

— Лосиха порозкидала собак головою, наче ганчір"я, — каже 19-річний Микола Гарматюк. — Потім сохаті за півхвилини переплили озеро та перескочили наш двометровий паркан.

Удень лосі спали на городі родини Гарматюк. Іноді вставали поїсти листя вишні та листя полуниці, що саме цвіте. Коли хтось проходив недалеко — звірі вскакували.

— О! Хтось злякав! — Коля слідкував за тваринами з вікна одноповерхового будинку. За версією хлопця, лосі прийшли з Труханового. — Там міст будують, увесь день гримають. Вони й втекли.

"Беркутівці" розповідають, що їм подзвонив зранку чоловік, зізнався, що з бодуна, і сказав:

— Хлопці, я зараз тверезий. У нас тут лосі!

— Проспися, дядя, — відповіли правоохоронці й поклали слухавку. Чоловік зателефонував знову.

МНС із міліцією та ветеринарами розробили план:

— Ми їх хочемо приспати, а потім вивезти на природу, — каже заступник начальника управління МНС Дніпровського району Михайло Заворотній. — У зоопарку допомагати відмовилися.

У Київському зоопарку "ГПУ" розповіли, що вони не мають права вилучати тварин із природного середовища.

— Коли потемнішає — вони самі підуть назад, у свій ліс. Таке в Києві іноді буває. А люди їм облаву влаштували! — обурюється заступник гендиректора з зоочастини Любов Коротка.

У вівторок після обіду маленького лося приспали, а лосиха після дози транквілізатора втекла та втопилася в озері.

Зараз ви читаєте новину «На Воскресенці лосиха "порозкидала" собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі