неділя, 08 грудня 2013 00:43

На вихідних Хрещатик перетворився на автостоянку
6

Фото: Фото: Андрій Жигайло

Центральну вулицю Києва Хрещатик вже другий день вщент заповнена автомобілями учасників акції протесту на Майдані Незалежності. Більшість - це мікроавтобуси, якими приїхали до столиці мітингувальники, але і є автомобілі підвозу продуктів, дров та одягу в наметове містечко на Майдані Незалежності.

Вранці автомобілі були припарковані тільки вздовж тротуару, а вже ввечері ними повністю заставили проїжджу частину, залишивши тільки по одній полосі для проїзду екстрених служб.

"Авто не заважають проходу, хай люди ставлять. Ще одна перепона, якщо нас будуть атакувати "беркутівці" або "тітушки". Хоча ми приглядаємо за тими, хто тут паркується – щоб не було провокацій," - розповів один з охоронців на в'їзді.

Рух на Хрещатику правохоронці з державтоінспекції регулюють тільки від Бесарабської площі до вулиці Театральна – решту мітингувальники. Кілька чоловіків з саморобними жезлами регулюють рух на повороті з вулиці Софіївської  до вулиці Костельної.

Gazeta.ua стало відомо, що завтра автомобілів в центрі столиці побільшає. До Києва з'їдуться таксисти для проведення власної акції протесту та підтримки євромайдану.

Сьогодні на Майдан Незалежності завітали делегації з Європи та екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі. Євродепутат від Іспанії, Хосе Ігнасіо Салафранка, повідомив що Європейський парламент ухвалить резолюцію щодо подій в Україні наступного тижня. А грузинський екс-президент напророкував, що "український тріумф покладе край режиму Путіна, а в підручниках історії напишуть, що Російська імперія припинила існування на Євромайдані".

Зараз ви читаєте новину «На вихідних Хрещатик перетворився на автостоянку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі