четвер, 01 жовтня 2020 15:36

На Подолі виготовили гігантську шаурму
8

У Києві, на Подолі, виготовили найдовшу в Україні веганську шаурму з фалафелем – майже 30 м. Готували її у спеціальних наметах біля пам'ятника Григорію Сковороді.

"Мета заходу – пояснити киянам, що неправильно забирати життя у тварин заради потреб нашого апетиту. Вегетаріанство та веганство тісно пов'язано з турботою про довкілля та клімат планети. Більше людей відмовиться від м'яса – менше буде обсягу шкідливого для планети промислового тваринництва", - розповів один з організаторів акції Павло Вишебаба для "Вечірнього Києва".

Фото: "Вечірній Київ"

27-метрову шаурму внесли до Національного реєстру рекордів. Локацію поблизу пам'ятника обрали невипадково. Вважається, що український філософ Сковорода був вегетаріанцем.

"На наших плечах важлива місія – донести до кожного громадянина про непростий стан екології та запропонувати шляхи розв'язання. Наприклад, проблема управління відходами у Києві - складна та багатошарова. У столиці обов'язково має бути побудований сучасний завод з перероблення та утилізації побутових відходів, що працює за останніми світовими технологіями та зовсім не шкодить довкіллю", – додав Вишебаба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешево і смачно: брауні готують із трьох інгредієнтів

Щороку 1 жовтня в усьому світі відзначають День вегетаріанства. Свято засноване північноамериканською вегетаріанською спільнотою 1977 року.

Зараз ви читаєте новину «На Подолі виготовили гігантську шаурму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі