понеділок, 25 липня 2011 18:54

На Подолі незаконно знесли два будинки

На Подолі незаконно знесли два будинки

?Сьогодні у Києві на вулиці Верхній Вал, 17 та 19, що на Подолі, знесли два старовинні двоповерхові будинки. На їх місці хочуть побудувати п'ятиповерхову житлову споруду.

Вони знаходилися в занедбаному стані. Декілька років тому міська влада надала їм статус нововиявленої пам'ятки, але в державній службі охорони культурної спадщини скасували це рішення. За часів мера Леоніда Черновецького їх виставили на аукціон. Сьогодні в обід їх знесли.

"Їх звалили незаконно. Минулого тижня в Київраді розглядалося питання про скасування понад 100 рішень про передачу землі в Києві. Там і було питання про ці два будинки. Депутати за нього так і не проголосували", - розповів Віталій Черняхівський, 45 років, координатор кампанії "Форум порятунку Києва".

Будинок на Нижньому Валу, 17, з'явився в 20 роках XVIII століття після пожежі 200-літньої давнини, що знищила Поділ. Саме після цієї пожежі з'явилось нове планування вулиць і будинки нової забудови. Тут працювали торгові представництва.

Зараз ви читаєте новину «На Подолі незаконно знесли два будинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі