пʼятниця, 27 травня 2022 10:13

Спецтема: Війна Росії проти України

На Київщині знайшли російську методичку для спілкування з населенням захоплених територій

У звільненому в квітні селищі Велика Димерка Броварського району Київської області, що тимчасово було захоплене окупантами, знайшли методичку збройних сил Російської Федерації.

У ній росіянам прописали основи спілкування із місцевим населенням тимчасово захоплених територій. Фотокопією документа поділилася у Telegram волонтерка Меланія Подоляк.

"В усіх бідах українців російські солдати мали винуватити "маріонеток" Петра Порошенка та Володимира Зеленського, а також Захід, зокрема Сполучені Штати Америки. Військове керівництво РФ рекомендувало замість слів "пристрелили", "вбили" або "ліквідували" використовувати формулювання "проблема була вирішена", - ідеться у повідомленні.

На запитання від мирних жителів, "що ви тут робите", окупанти мали відповідати, що "привезли гуманітарку та продукти, бо українська влада покинула своїх людей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоу Путіна: як працює кремлівська пропаганда - дослідження

Автор: t.me/melaniyapodolyak
  У селищі Велика Димерка знайшли методичку ЗС РФ
У селищі Велика Димерка знайшли методичку ЗС РФ

"Не бійтеся, ми тимчасово заміщаємо поліцію, яка втекла. На вулицях мародери й озброєні злочинці, яких випустив Зеленський", - мали пояснювати російські солдати зброю у власних руках.

Автор: t.me/melaniyapodolyak
  У селищі Велика Димерка знайшли методичку ЗС РФ
У селищі Велика Димерка знайшли методичку ЗС РФ

Методичка вкотре доводить, що окупанти намагалися посіяти недовіру до української влади й поширювати кремлівську пропаганду. Подібні "поради" зараз, імовірно, використовують на інших тимчасово захоплених територіях.

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 27 травня. Російські пропагандистські засоби масової інформації поширюють сьогодні нову маніпуляцію із посиланням на "керівників" тимчасово захоплених окупантами територій Запорізької області.

Зараз ви читаєте новину «На Київщині знайшли російську методичку для спілкування з населенням захоплених територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі