середа, 19 грудня 2007 07:10

На Берестейській у аварію потрапили півсотні машин

У ніч на понеділок під шляхопроводом, що над проспектом Перемоги в районі станції метро Берестейська, водночас зіткнулися півсотні автомобілів.

Уночі тут випав дощ зі снігом. Місце під мостом добре продувається, тому дорогу вкрило льодом. Спершу на виїзді "паровозом" зіштовхнулися кілька легковиків — так водії називають аварії-"догонялки".

Перед в"їздом під міст є плавний підйом, де, як правило, автівки добре розганяються. Висока швидкість не дозволяла вчасно загальмувати або зманеврувати, тому машини несло слизькою дорогою, клинило гальма. Авто втрачали керованість, били одне одного. За кілька хвилин перед шляхопроводом і під ним сталося водночас п"ять великих аварій. Джип "УАЗ-Патріот" перекинуло на дах після зіткнення.

— У бік Святошина я їхав після опівночі. Бачив дві масштабні аварії, у кожній — мінімум по десять машин. Ще одна — під мостом. Проспект був перекритий, ніхто не міг проїхати повз це місце, — розповідає "ГПУ" 29-річний Дмитро Конюшняк.

На місце аварії викликали "швидку" і пожежників. Старший інспектор прес-служби ДАІ Києва Олександр Ковалевський, 32 роки, повідомив у понеділок, що у цій масштабній аварії ніхто з водіїв не постраждав. Учора ж з"явилася інформація, що з місця ДТП госпіталізували п"ятьох осіб — із черепно-мозковими травмами, вибитими зубами, зламаними носами. Оформили аварії згідно із законом лише 14 водіїв.

Можливо, нічна аварія на просп. Перемоги 17 грудня — наймасштабніша серед українських ДТП. Для порівняння, 3 січня 2007-го на трасі Донецьк — Ясинувата через густий туман водночас зіткнулися 15 авто. Зазнали травм 12 осіб.

Найбільше ланцюгове зіткнення авто в США сталося у Каліфорнії 7 листопада 2007 року. Там одночасно вдарилися 108 машин.

Зараз ви читаєте новину «На Берестейській у аварію потрапили півсотні машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі