понеділок, 22 жовтня 2012 16:52

На Андріївському узвозі відбувається вимагання і побори — експерт

На Андріївському узвозі відбувається вимагання і побори — експерт
Фото: ukrinform.ua

Щомісячні внески за місце на Андріївському узвозі — це побори та здирництво. Про це заявила сьогодні на прес-конференції юрист та голова громадської організації "Андріївсько-Пейзажна ініціатива" Марина Соловйова.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що художники та торговці сувенірами на Андріївському узвозі протягом останніх трьох місяців платять гроші до громадської організації. Внески розраховані на "покращення узвозу".

Виплати становлять 80 гривень з художників та 100 — з торговців. 14 жовтня художника Юрія Качкіна побили на узвозі через те, що він відмовився платити гроші цій організації за місце. Йому нанесли сильні удари по голові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зараз Андріївський узвіз - це філіал Троєщинського ринку"

"Те що відбувається сьогодні на Андріївському узвозі - це неприпустимо. Це можна назвати вимаганням і поборами. Інакше назвати неможливо. Благодійний внесок - це добровільна участь. А художникам погрожують. Чи залишать там людей - залежить від того чи буде відбуватися оплата. Я думаю, що це не одиничний випадок. Це один чоловік, який не захотів заплатити, а всі інші, напевно, оплачують. Але я не знаю за що вони платять і куди ці гроші спрямовані", - розповіла Марина Соловйова.

За її словами, за фактом побиття Юрія Качкіна має бути порушена кримінальна справа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андріївський узвіз відкрили після восьмимісячної реконструкції

"Можу навести приклад, що для Пейзажної алеї ніхто ніколи не робив внески. Є достатня кількість людей, які можуть сприяти і готові підтримувати. Є меценати, громадські організації, які готові розвивати будь-які види мистецтва", - додала вона.

Постраждалий художник заявляв, що гроші збирає структура, яка підпорядкована новій громадській організації "Громадська рада Андріївський Узвіз". А люди, які його побили, представляли інтереси голови цієї організації — Віктора Хаматова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "При зміні влади всім донецьким доведеться повернутися додому" - експерт

"Ми, члени правління, взагалі не в курсі тих процесів, які відбуваються на алеї художників, крім надання інформації проекту та концепції. Я також вважаю, що це неприпустимо. Потрібно розібратися, хто це робить, покарати і відсторонити винних", - розповів Євгеній Карась, заступник голови громадської оранізації "Громадська рада Андріївський узвіз".

 

Зараз ви читаєте новину «На Андріївському узвозі відбувається вимагання і побори — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі