субота, 22 вересня 2012 00:15

Киянам пообіцяли показати новий "мегамарш вишиванок"

Киянам пообіцяли показати новий "мегамарш вишиванок"
У столиці відбудеться десятий марш вишиванок. Фото: megamarsh.org.ua

Сьогодні, 22 вересня, у Києві має відбутись десятий "Мегамарш вишиванок". Організаторами заходу виступили студенти столичних вищих навчальних закладів.

Зокрема, як стало відомо Gazeta.ua, збір заплановано на 13:00 біля ст. м. "Золоті Ворота". Ініціатори зазначають, що вони пройдуться старим маршрутом: Золоті Ворота - Софійська площа - Михайлівська площа -Андріївський узвіз - Контрактова площа - Поштова площа - Європейська площа — Хрещатик.

За словами активістів, захід вільний від політики, й на ньому заборонена будь-яка партійна символіка та прапори політичних організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організатори фестивалю вишиванок на Тернопільщині заборонили прапор ОУН

"Своїм маршем ми виховуємо патріотичний дух у молоді. Таким чином ми привчаємо українців розмовляти своєю мовою, вчити нашу культуру, носити наш одяг", - заявив один із організаторів Влад Гаркавенко.

Крім того, у рамках "мегамаршу вишиванок" запланована презентація дебютного альбому гурту "Веремій". На заході також будуть присутні: Віталій Калініченко ("Веремій"), кобзар Тарас Силенко, поет Сергій Пантюк та багато інших відомих митців та громадських діячів.

Слід зазначити, що "марші вишиванок" стали вже традиційними для Києва. Починаючи з вересня 2008 року, вони проводяться двічі на рік. 20 травня 2012 року на "мегамарш" зібралось кілька сотень учасників.

Зараз ви читаєте новину «Киянам пообіцяли показати новий "мегамарш вишиванок" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі