середа, 22 лютого 2017 12:32

Муніципальна поліція боротиметься з порушниками "сухого закону" та правил паркування

 

Громадське формування "Муніципальна варта" охоронятиме правопорядок у столиці разом із Нацполіцією. Близько 200 колишніх військових почали патрулювати.

Про це повідомляє "Сегодня.ua".

"Нове формування не замінить поліцію, але допоможе їй боротися зі злочинністю в столиці", - сказав керівник апарату Київміськадміністрації Володимир Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві створили муніципальну поліцію

"Муніципальна варта" існує чотири дні і поки її залучали для охорони порядку в центрі Києва під час масових заходів. Надалі вартові планують патрулювати у всіх районах столиці. Патрулі складатимуть троє дружинників і поліцейський. Наші хлопці можуть застосовувати кийки, наручники і травматичну зброю, але не вогнепальну. Порушників ми не маємо права затримувати, а можемо лише знешкодити і передати до рук поліції. Ми боротимемось із дрібними правопорушеннями на вулицях міста, наприклад порушниками правил паркування, розпиванням алкогольних напоїв у громадських місцях", - розповів заступник голови Київської спілки ветеранів АТО Антон Колумбет.

Розпізнати дружинників можна по жовто-блакитній пов'язці на руці з написом "Охорона порядку".

Правоохоронці до появи "Муніципальної варти" ставляться позитивно.

"Якщо це допоможе знизити криміногенну ситуацію в місті, це однозначно позитивно, але поки що говорити про щось конкретне рано", - зауважили в патрульній поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейській зламали пальці руки - відкрили кримінальне провадження

У Києві поліцейські врятували від самогубства 15-річну дівчину з "групи смерті". Вона зі своєю подругою мала виконати останнє завдання - стрибнути з багатоповерхівки. Вже стояли на 16-му поверсі. Проте одна дівчина злякалася і втекла. Інша залишилася на місці. Мати цієї дівчини заявила у поліцію про її зникнення. Розповіла, що донька залишила передсмертну записку.

Зараз ви читаєте новину «Муніципальна поліція боротиметься з порушниками "сухого закону" та правил паркування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі