неділя, 02 червня 2019 10:20

"Міст Кличка" посилять суперброньованим склом

"Міст Кличка" посилять суперброньованим склом
"Міст Кличка" знову ремонтуватимуть.

Захисну плівку-скло на новому пішохідному переході замінять шаром товстого суперброньованого скла, оскільки вона постійно страждає від пошкоджень. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зносять опори Подільсько-воскресенського мосту

Мер оглянув скляні елементи покриття моста, які зараз тимчасово огороджені та зазначив, що скло безпечне, але через проблеми зі змінною захисною скло-плівкою, яка страждає і від вандалів, і від великого напливу людей, її вирішили замінити.

"Скло на мосту залишиться. Ми знімемо захисну змінну плівку і замість неї, додатково до міцної конструкції скляних елементів, буде ще один шар суперброньованого скла. Воно не має дряпатись, але, якщо і будуть з'являтися подряпини, їх можна буде полірувати", - сказав Кличко.

За його словами, до робіт з оновлення скляних елементів поки залучені кращі фахівці, серед них і іноземні.

Пішохідно-велосипедний міст, який сполучає Володимирську гірку та Арку дружби народів відкрили 25 травня. На відкритті мер Києва Віталій Кличко назвав міст "унікальним об'єктом". Частину перекриття зроблено зі скла. Як запевнив мер, один квадратний метр такої скляної підлоги витримує навантаження у 1150 кг.

Але за добу після відкриття на захисному шарі склоплівки мосту з'явилися тріщини. При цьому основне гартоване скло не постраждало.

Пошкоджені елементи замінили. Плівку знімали й на інших фрагментах підлоги для перевірки знімають і ще раз обробляли герметиком. Віталій Кличко не виключив, що механічне пошкодження могло статися знизу через постріл. Але в поліції заявили, що сліди вказують на малоймовірність такої версії. Основна - це акт вандалізму.

Зараз ви читаєте новину «"Міст Кличка" посилять суперброньованим склом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі