субота, 23 листопада 2013 06:11

"Міліція з народом": силовики купують їжу і гріються поруч з мітингувальниками

Працівники правоохоронних органів харчуються і гріються у тих же місцях, що й учасники столичного мітингу за євроінтеграцію України, який проходить на Майдані Незалежності.

Зокрема, правоохоронці парами або трійками відвідують супермаркет "Billa" у торговому центрі "Глобус", де купують пиріжки та воду. Стоять в одній черзі із мітингувальниками до кас.

Крім того, вони ходять грітись у гастроном на Хрещатику, біля вулиці Городецького, де знову ж таки перетинаються з протестувальниками.

При цьому жодних конфліктів між міліціонерами та громадськими активістами поза межами мітингу помічено не було.

Водночас, коли активісти поставили, попри заборону суду, намети біля стели Незалежності, силовики не церемонились з людьми. Вишукувавшись у колону, бійці "Беркуту" прорвались крізь натовп до наметів та вилучили їх.

Автор: Фото: Ольга Сокальська
  Вилучення намету
Вилучення намету

Такою дією вони викликали обурення у присутніх.

Водночас дехто засудив ініціаторів розміщення наметів на Майдані, звинувативши їх у спробі вчинити провокацію.

У свою чергу один із активістів Олексій Гончарук закликав не боятись міліціонерів й пообіцяв оскаржити рішення суду про заборону ставити намети на центральній площі Києва.

Він заявив, що якби наметів було більше на Майдані, а люди були сповнені рішучості, то не було б такої критичної ситуації у країні, і акція на підтримку євроінтеграції мала би більший успіх.

"Міліція відреагувала на намети, і що тут страшного? Люди розійдуться, якщо нічого подібного не робити, - наголосив Гончарук. - Не треба нікого боятись".

Зараз ви читаєте новину «"Міліція з народом": силовики купують їжу і гріються поруч з мітингувальниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі