понеділок, 27 березня 2017 12:36

Мешканці багатоповерхівки винайшли оригінальний спосіб заправки електромобілів

Мешканці багатоповерхівки біля метро Лівобережна заряджають електромобіль з квартирної переноски. Встановити легальну заправку для електрокарів балансоутримувачі будинку відмовляються.

Фото "домашньої електрозаправки" виставив у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

Автор: facebook.com
  Кияни заряджають електромобіль із переноски
Кияни заряджають електромобіль із переноски

"Господар квартири купив собі електромобіль Nissan Leaf. Але машині необхідна зарядка вночі, точка підключення до електромережі. Тому громадянин звернувся у компанію, що управляє будинком. Попросив встановити зарядку. Однак менеджери відмовили. Ніби за законом її встановити не можна ні на паркінгу будинку, ні на прибудинковій території. Ну взагалі-то можна, якщо взяти на себе відповідальність, оформити папери, все узгодити. Тоді й інші мешканці будинку отримають стимул купувати електромобілі. Це новий рівень комфорту, а значить - будинок отримає хорошу рекламу. Але возитися із цим не захотіли", - розповів Бутусов.

Власник електромобіля викинув із балкона 12-го поверху переноску. Заправляє нею Nissan. У потрібний момент йому спускають розетку нижче.

"Парадокс - у такому вигляді з електрозаправкою менеджери будинку нічого вдіяти не можуть. Зате ніякі контролювальні органи до керуючої компанії ніяких претензій не виставлять - це ж не заправка. Це просто особиста розетка власника однієї з квартир. Ось таким важким звивистим шляхом пробиває собі дорогу реформа електротранспорту в будинку", - зауважив журналіст.

"Я свій Nissan поруч в офісі заправляю подібним способом. Але мені на 1 поверх простіше", - прокоментував публікацію киянин Василь Стасюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайський електромобіль встановив рекорд швидкості

Міністр інфраструктури Володимир Омелян планує придбати вживаний електромобіль Tesla.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці багатоповерхівки винайшли оригінальний спосіб заправки електромобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі