понеділок, 20 лютого 2023 11:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Масштабне перекриття Києва і кортежі: в МЗС анонсували "сюрприз"

Масштабне перекриття Києва і кортежі: в МЗС анонсували "сюрприз"
З самого ранку всі соцмережі гудуть про перекриття Києва. Фото: "Киевский движ"

У Києві 20 лютого очікується візит когось із "головних" західних партнерів України.

Саме з цієї причини низка автомагістралей перекрита. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник в ефірі телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

Кого саме чекають, у МЗС поки не кажуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві висадився дипломатичний "десант" з Ізраїлю: перші кадри

"Давайте ми поки збережімо цю інтригу і не будемо забігати наперед. Сподіваюся, що той сюрприз, який готується, вдасться. Адже для нас важливо, що напередодні перших роковин великомасштабної агресії, ми відчуємо і побачимо не лише підтримку на словах, не лише солідарність, але і ще більшу допомогу і так само присутність наших важливих, головних партнерів у Києві", – сказав Мельник.

Він зазначив, що до прибуття іноземного гостя "залишилося зовсім недовго", тож просить "почекати".

За даними нардепа Олексія Гончаренка, до Києва вже прибула директорка Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва.

"Але важливо. Сьогодні приїхала не тільки вона. Перекривають дороги не через її візит", – написав Гончаренко в Telegram.

Тим часом журналіст видання BILD Julian Röpcke стверджує, що президент США Джо Байден вже в Києві.

"Джо Байден в Києві – місті, яке мало вже 360 днів перебувати під контролем Росії. Який сильний знак диктатору Путіну", – написав він в Тwitter.

Офіційного підтвердження цьому немає.

Уранці 20 лютого у Києві частково перекрили центральні вулиці міста, поблизу посольства Сполучених Штатів Америки та дороги від посольства в бік центрального залізничного вокзалу.

Очевидці виклали відео, як цим маршрутом проїхав кортеж, основу якого складали американські позашляховики.

У мережі припускають, що в Україну з таємним візитом прибув американський лідер Джо Байден. За даними ЗМІ, Білий дім з'ясовував, як таємно переправити Байдена в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Масштабне перекриття Києва і кортежі: в МЗС анонсували "сюрприз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі