вівторок, 11 січня 2011 18:07

Майже п'ять тисяч киян були покусані собаками за минулий рік

Майже п'ять тисяч киян були покусані собаками за минулий рік

У 2010 році від укусів собак постраждали майже 4,5 тисячі киян. Відповідні дані оприлюднили в КП "Центр ідентифікації тварин".

За підсумками року центром було зареєстровано 1684 випадків, коли людей покусали домашні собаки, і 2777 випадків, коли нападали безпритульні пси.

Крім того, зафіксовано 809 покусів домашніми котами і 157 - бездомними.

У 90% випадків тварини нападають на членів сім'ї, в якій живуть, пояснила начальник відділу обліку та реєстрації центру Світлана Васильєва. При цьому небезпека нападу собак на людей підвищується навесні та восени - в періоди спарювання. Проте дані статистики свідчать, що напади собак на киян відбуваються регулярно незалежно від пори року.

Якщо Вас покусав собака, необхідно одразу звернутися до хірурга або травматолога в лікарню за місцем проживання. За відсутності такої можливості обробіть рану самостійно. Місце укусу слід ретельно промити розведеним у воді милом (підходить як господарське, так і туалетне або антибактеріальне). Рану можна обробити тривідсотковим розчином перекису водню і накласти стерильну пов'язку з антисептиком. Після цього слід обов'язково звернутися до найближчої медичної установи. Укус тварини повинен оглянути і обробити фахівець.

Слід пам'ятати про таке страшне захворювання, як сказ, переносником якого можуть бути собаки. Найбільш небезпечними при нападах скаженої собаки вважаються укуси на обличчі, голові й кінчиках пальців. Якщо собака є носієм вірусу сказу, то щеплення необхідно робити негайно.

"КП в Украине"

Зараз ви читаєте новину «Майже п'ять тисяч киян були покусані собаками за минулий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі