понеділок, 12 жовтня 2020 19:15

Листи від українських письменників з'явилися на вулицях Києва
6

На столичних локаціях команда проєкту "Читати Київ" розмістила 20 листів-табличок із цитатами українських письменників про місто. Листи встановили на клумбах від Печерська до Подолу.

Окрім цитати автора про столицю, на листах є QR-коди, за якими можна потрапити на сайт проєкту і дізнатися більше про автора та локацію листа, повідомило "Новое Время".

Фото: Facebook-сторінка "Читати Київ"

"Ці цитати — ніби листи, залишені тими, хто жив у цьому місті 20, 50, 100 років тому, але так само щиро любив Київ і захоплювався ним", — розповіли авторки проєкту.

Серед локацій вул. Михайлівська, кнайп-клуб Купідон, замок Річарда і двір з круками на Рейтарській.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна перемогла у конкурсі Вікіпедії за кількістю завантажених фото

Для листів використали вірші 20 українських письменників: Михайля Семенка, Юрка Позаяка, Ліни Костенко, Юрія Андруховича та інших. Лист зі словами Василя Стуса, на приклад, розмістили поблизу пам'ятника Богдану Хмельницькому, а Павла Загребельного — біля "Софії Київської".

Проєкт "Читати Київ" створила громадська організація "Соціальний капітал" за підтримки Українського культурного фонду.

У столичному метро запустили кампанію "Абетка українського наїву". Відтепер у вагонах з'явилися плакати з інформацією про видатні роботи цього українського мистецтва.

Зараз ви читаєте новину «Листи від українських письменників з'явилися на вулицях Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі