вівторок, 09 травня 2023 14:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Летіла на Київ: нацгвардієць "Іглою" перехопив крилату ракету РФ
3

Одну з ракет, які летіли на Київ, збив "Іглою" нацгвардієць
Фото: facebook.com/NGUmainpage
Одну з ракет, які летіли на Київ, збив "Іглою" нацгвардієць
Одну з ракет, які летіли на Київ, збив "Іглою" нацгвардієць

Військовослужбовець Національної гвардії збив російську крилату ракету під час нічної атаки на Київ 9 травня.

Боєць працював в складі мобільної вогневої групи, повідомила пресслужба Нацгвардії.

Під час сигналу тривоги розрахунок мобільної вогневої групи НГУ висунувся на позицію. І вже за короткий час отримав інформацію про наближення повітряної цілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Києвом виявили величезну воронку і уламки крилатих ракет

"Гвардієць захопив ціль та здійснив пуск із переносного зенітно-ракетного комплексу "Ігла". У результаті чого вдалося збити ворожу крилату ракету Х-55", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що частини збитої ворожої ракети виявили на території населеного пункту в Київській області. Є часткові руйнування цивільної інфраструктури.

Протягом останніх кількох днів російські окупанти посилили атаки по українських містах. У ніч на 9 травня запустили 25 ракет, 23 з яких вдалося збити.

Уламки збитих ракет впали у Києві у Шевченківському та Голосіївському районах. Попередньо, загиблих та поранених немає. На Київщині від влучання ракети утворилася величезна вирва. Загалом у повітряному просторі навколо Києва ППО виявила та знищила близько 15 російських ракет, влучань немає, повідомили в військовій адміністрації столиці.

Вночі у Дніпрі уламки впали на чотирьохповерхівку. Поранення отримала 32-річна жінка, її госпіталізували. Також вночі атакували Черкащину: на місці падіння утворилася незначна пожежа, вибухова хвиля пошкодила вікна диспансеру. Постраждалих немає.

Зараз ви читаєте новину «Летіла на Київ: нацгвардієць "Іглою" перехопив крилату ракету РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі