неділя, 09 листопада 2014 10:25

Лікування зубів подорожчало на 20 відсотків

Лікування зубів подорожчало на 20 відсотків
надане Оксаною Ковердюк

Через подорожчання медпрепаратів та обладнання у столиці підняли вартість стоматологічних послуг. Ціни у приватних стоматологічних клініках підняли до 20 %. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла Оксана Ковердюк, яка має власний стоматологічний кабінет у столиці.

"Стоматологічні клініки змушені підняти вартість своїх послуг, бо подорожчали ліки, обладнання, оренда приміщень та оплата комунальних послуг, - говорить Ковердюк. – Знаю кількох колег, які планували відкрити власну стоматологію, але передумали і відклали це до кращих часів. Вкладати зараз гроші у будь-що ризиковано".

За словами Ковердюк, всередньому у столиці консультація стоматолога обійдеться у 120 грн, рентгенівський знімок – від 70 грн, анестезія – від 80 грн. Лікування зубів – від 300 до 4 тис грн, видалення – 250 грн.

"Одні піднімають ціни поступово, інші обіцяють тримати стару ціну до Нового року, - розказує стоматолог. – Якщо раніше стоматологічний кабінет з двома кріслами в орендованому приміщенні окуповувався через 1,5-2 роки, то тепер треба щонайменше – 4".

За словами Ковердюк, щоб відкрити стоматологічний кабінет, треба понад $ 20 тис.

"Цього вистачить, аби купити медичне обладнання та офісну фурнітуру, взяти в оренду нерухомість, оформити усі дозволи і документи, на зарплату працівникам на перші три-чотири місяці і виплату комунальних послуг, - говорить Оксана Володимирівна. – Найпростіше укомплектоване стоматологічне крісло обійдеться у $ 7 тис. Понад 30 тис. грн. доведеться витратити на інструменти, ліки і гігієнічні засоби".

Зараз ви читаєте новину «Лікування зубів подорожчало на 20 відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі