четвер, 02 вересня 2021 14:23

Комунальники столиці "заробили" 5 млн грн на розчищенні струмка
4

Столична прокуратура провела обшуки на комунальному підприємстві "Плесо" через підозру в розтраті 5 млн грн на розчищенні струмка.

Ідеться про струмок Вершинка в Солом'янському районі столиці, повідомила Київська міська прокуратура.

Фото: Київська міська прокуратура

"За результатами проведення публічних торгів компанія-переможець зобов'язалася розчистити струмок. Роботи нібито відбувалися з 2 грудня 2020-го до 1 січня 2021 року та коштували місцевому бюджету майже 5 мільйонів гривень. Їх сплатили підрядній організації у повному обсязі. У березні 2021-го під час огляду струмка встановили, що жодні роботи не проводили", - ідеться в повідомленні.

Під час обшуку 2 вересня в КП "Плесо" виявили та вилучили копії актів виконаних робіт за вказаним тендером і підроблене рішення про проведення вилучення необхідних слідству документів. Комунальне підприємство приховувало їх від слідства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нагріли руки" на ремонті під'їздів: обшукують комунальне підприємство КМДА

Також слідство зафіксувало, що підрядної організації за місцем реєстрації немає. Це може свідчити про фіктивність відносин суб'єкта підприємницької діяльності та комунального підприємства.

Зараз опрацьовують питання повідомлення про підозру особам, причетним до правопорушення. Досудове розслідування в кримінальному провадженні триває.

Служба безпеки України викрила масштабне розкрадання майже 7 млн грн бюджетних коштів, призначених для соцвиплат учасникам бойових дій. До оборудок причетні посадовці лікувальних закладів і соціальних установ столиці, а також Київської та Тернопільської областей.

Зараз ви читаєте новину «Комунальники столиці "заробили" 5 млн грн на розчищенні струмка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі