пʼятниця, 07 серпня 2020 22:09

СБУ викрила масштабне розкрадання бюджетних коштів

СБУ викрила масштабне розкрадання бюджетних коштів
Чотирьом фігурантам вже оголосили про підозру. Фото: Reuters

Служба безпеки України викрила масштабне розкрадання майже 7 мільйонів гривень бюджетних коштів, призначених для соцвиплат учасникам бойових дій.

До оборудок із державними коштами причетні посадовці лікувальних закладів та соціальних установ столиці, а також Київської та Тернопільської областей. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Фігуранти сприяли безпідставному оформленню інвалідності атовцям та привласнювали передбачені законом виплати", - сказано у повідомленні.

Правоохоронці задокументували 17 епізодів, пов'язаних із призначенням неправомірних виплат у 2018-2019 роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Службовець Мінветеранів вимагав хабар за отримання інвалідності від пораненого в ООС

"Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи вилучили документи осіб, на яких зловмисники планували оформити державну допомогу, і велику кількість банківських карток. У разі продовження оборудки, учасникам групи вдалося б заволодіти ще понад 6 мільйонами гривень із державного бюджету", - йдеться у повідомленні.

На даний час, чотирьом фігурантам повідомили про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 (закінчений замах на шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) ККУ.

Співробітники Служби безпеки України затримали заступника начальника Державної екологічної інспекції у Сумській області під час отримання хабара. За попередньою версією слідства, посадовець вимагав неправомірну вигоду від місцевих підприємців, діяльність яких пов'язана зі шкідливим виробництвом.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила масштабне розкрадання бюджетних коштів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі