четвер, 03 травня 2012 14:30

Компанія Ахметова продовжить демонтаж будівель на Андріївському узвозі

Компанія Ахметова продовжить демонтаж будівель на Андріївському узвозі
Фото: novynar.com.ua

Компанія ЕСТА Холдинг планує приступити до завершального етапу демонтажу будівель на території колишньої фабрики "Юність" 4 травня. В рамках цього етапу будуть знесені будівлі, розташовані по вул. Фролівська 9-11 (корпус А, В), побудовані в 1986 році, підстанція у внутрішньому дворі, а також аварійна стіна знесеного будинку по вул. Боричів Тік, 35, корпус А.

Будинки за адресою вул. Боричів Тік, 41,43 / 5, що є пам'ятками історії, демонтовані не будуть. Після завершення робіт з демонтажу з майданчика буде вивезений все будівельне сміття. Роботи з демонтажу та прибирання будівельного сміття триватимуть 3 тижні і будуть завершені до 24 травня.

"Всі інші будівлі на ділянці вже частково демонтовані, або знаходяться в аварійному стані. Тому питання завершення демонтажу є обов'язковим, з точки зору безпеки. Ми зі свого боку зробимо все можливе, щоб демонтаж будівель пройшов непомітно для жителів і гостей узвозу. - Говорить Микола Нестеренко, Генеральний директор ЕСТА Холдинг. - Для нас дуже важливо завершити роботи до Дня Києва, щоб 1 червня передати ділянку археологам. Крім того, ми ведемо переговори з художниками про те, щоб до Дня Києва провести на нашій ділянці вернісаж ".

В рамках підготовки до останнього етапу демонтажу були проведені консультації з фахівцями та істориками, зокрема, з Михайлом Кальницький та Дмитром Шльонським. Ними підтверджено, що будівлі, що зносяться, не є пам'ятками і не представляють історичної цінності.

"Корпуси колишньої фабрики на вул. Фролівській 9-11 були побудовані в 80-х роках XX століття. Упевнений, що їх знесення не буде великою втратою для Андріївського узвозу", - каже Дмитро Шльонський - директор "Музею однієї вулиці".

Зараз ви читаєте новину «Компанія Ахметова продовжить демонтаж будівель на Андріївському узвозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі