четвер, 03 травня 2018 16:36

Княгиню Ольгу помили з підйомного крана
4

Аби не пошкодити білий мармур та сірий граніт, пам'ятники мили без використання хімічних добавок
Фото: Укрінформ
На Михайлівській площі в центрі Києва пройшла соціальна акція, в рамках якої помили пам'ятник Княгині Ользі, Андрію Первозванному та просвітителям Кирилу і Мефодію
Для очищення пам'ятників використовували воду під тиском і підручні засоби
Для очищення пам'ятників використовували воду під тиском і підручні засоби

На Михайлівській площі в центрі Києва пройшла соціальна акція, в рамках якої помили пам'ятник княгині Ользі, Андрію Первозванному та просвітителям Кирилу і Мефодію.

Під час акції також пофарбували металеву огорожу, що є частиною архітектурного ансамблю пам'ятника, написав КиївTV.

Організатором проекту є сервісна компанія "Інвайт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Подолі встановили ще один столичний міні-символ

Для очистки пам'ятників залучили чималу кількість професійної клінінгової техніки, обладнання та підйомний автокран, повідомили в прес-службі Шевченківської РДА.

На очищення пам'ятників бюджетні кошти не витрачали, надали лише техніку. Акція відбулася за рахунок сервісної компанії, яка вже не перший рік миє пам'ятники в столиці, зазначив голова Шевченківської районної державної адміністрації Олег Гаряга.

За його словами, аби не пошкодити білий мармур та сірий граніт, з яких виготовлена основна частина скульптури, пам'ятники мили без використання хімічних добавок. Використовували воду під тиском і підручні засоби. Проте вапняні відкладення та іржу на гранітних плитах подіуму видалили спеціальними засобами для миття.

"Вдруге стаю свідком, як миють Ольгу. Вперше це було напередодні приїзду до Києва Білла Клінтона 2000 року. Але тоді це була просто тряпка і вода. Сьогодні ж просто high level - зі зйомками дронами навіть", - написала киянка Олена Ващенко на сторінці в Facebook.

"Це яскравий приклад того, як бізнес може бути соціально відповідальним. Сподіваюся, що й інші компанії підтримають цю акцію", - додав Гаряга.

У попередні роки за підтримки цієї ж сервісної компанії помили пам'ятники Тарасу Шевченку, Михайлу Грушевському та Миколі Лисенку.

"Цього року вирішили помити пам'ятник княгині Ользі, бо так само його жодного разу не мили, як й інші. І вже можна побачити ефект - білий мармур має інший вигляд", - зазначив голова Шевченківської райадміністрації Києва.

21 квітня у Києві, на вул. Смоленській, 17 відкрили пам'ятник загиблому бійцю АТО Мирославу Мислі. Сквер, в якому знаходиться пам'ятник, відтепер теж носить його ім'я

Зараз ви читаєте новину «Княгиню Ольгу помили з підйомного крана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі