пʼятниця, 19 серпня 2022 16:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Кличко відповів, чи відкриють у Києві школи без укриттів

Кличко відповів, чи відкриють у Києві школи без укриттів
З 1 вересня розпочнеться навчальний рік в умовах війни. Фото: "Інформатор"

З 1 вересня розпочнеться навчальний рік в умовах війни. Майже всі освітні заклади пройшли моніторинг укриттів.

У Києві школи в офлайн-форматі працюватимуть лише ті, де облаштовані укриття. На цьому наголосив мер Віталій Кличко в Telegram.

"У столиці для очного навчання дітей відкриють тільки ті школи, де облаштовані найпростіші укриття. Заклади ж, в яких і поруч з якими немає укриттів, працюватимуть в онлайн-форматі", – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніякої російської мови і вивчення, що таке "рашизм": шкільну програму змінили

Кличко зазначив, що у понад 1 тис. київських закладів освіти (школах та садках) здійснили моніторинг укриттів та приміщень щодо можливості їхнього використання як найпростіших укриттів та склали акти оцінки.

"На сьогодні обстежили 100% закладів освіти та склали акти оцінки 67% укриттів при закладах освіти", – додав він.

Через менш як два тижні діти в Україні підуть на навчання в ті школи, що відповідають умовам під час війни. Батьки можуть самостійно перевірити готовність навчальних закладів.

Майже всі освітні заклади пройшли аудит безпеки ще в липні. Це допомогло визначити, чи готова певна школа приймати учнів на навчання під час війни. Порадами стосовно перевірки готовності школи до воєнного стану поділився освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Зараз ви читаєте новину «Кличко відповів, чи відкриють у Києві школи без укриттів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі