понеділок, 15 листопада 2010 17:48

Київтрансгаз відновив нормальний тиск газу для Київенерго

Київтрансгаз відновив нормальний тиск газу для  Київенерго

ВАТ "Київенерго", що експлуатує столичний енергокомплекс, повністю відновило обсяги вироблення теплової енергії та електрики після нормалізації газопостачання, йдеться в повідомленні компанії.

"13 листопада "Київтрансгаз" збільшив тиск газу для ТЕЦ-6 і ТЕЦ-5 "Київенерго". Таким чином, на даний момент рівень тиску відповідає показникам, які мали станції до обмеження, і вони працюють у звичайному режимі", - зазначено у повідомленні .

Компанія нагадує, що 2 листопада об 11:00 "Київтрансгаз" почав поступово знижувати тиск газу для ТЕЦ. Критичного рівня ситуація досягла в 15:00 того ж дня, внаслідок чого вироблення електроенергії на ТЕЦ-5 скоротилася на 100 мВт до 340 мВт/год, на ТЕЦ-6 - на 80 мВт до 360 мВт/год, впала температура теплоносія.

Тиск газу було скорочено через борги енергокомпанії.

"Зараз борг КМДА перед "Київенерго" (різниця в тарифі) становить 860 млн грн, загальний борг усіх споживачів "Київенерго" складає 1,7 млрд грн. При цьому борг енергокомпанії за природний газ становить 743 млн грн", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, КМДА веде переговори про залучення у Державного експортно-імпортного банку України кредиту на 500 млн грн для погашення різниці в тарифах перед АК "Київенерго".

КМДА у вересні залучила кредит на загальну суму 1,5 млрд грн для погашення заборгованості з різниці в тарифах перед "Київенерго". При цьому кредит на суму 500 млн грн надав Укрексімбанк, на 1 млрд грн - Ощадбанк.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Київтрансгаз відновив нормальний тиск газу для Київенерго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі