середа, 03 листопада 2010 13:49

У "Київенерго" заявляють, що про відключення гарячої води набрехали

У "Київенерго" заявляють, що про відключення гарячої води набрехали

У "Київенерго" спростували інформацію про відключення гарячої води у столиці.

Як повідомили у Департаменті корпоративних комунікацій АК "Київенерго", 2 листопада "Київтрансгаз" почав поступово знижувати тиск газу для теплоелектроцентралей "Київенерго". Таким чином тиск газу по ТЕЦ-6 впав на 65,5%, по ТЕЦ-5 – на 57,5%.

За словами фахівців компанії, якщо не відбуватиметься подальшого зниження тиску газу, то температура теплоносія протягом дня через інерційність технічних процесів впаде ще на декілька градусів у порівнянні із минулою добою.

"При цьому про відключення гарячої води наразі не йде мова. Тому інформація про це, розміщена у деяких ЗМІ, є недостовірною. Вимушене відключення гарячої води може статися в разі, якщо зниження тиску газу продовжиться і надалі", - говориться у заяві прес-служби "Київенерго".

У компанії стверджують, що у 2010 році рівень оплати "Київенерго" за спожитий газ становить 80%. Але з початком опалювального сезону споживання палива значно збільшується, і існуючий борг швидко накопичується, оскільки чинні тарифи покривають лише половину витрат на виробництво теплової енергії, а частка газу у них сягає майже 70%.

"Навіть прибуток за 9 місяців поточного року, який компанія отримала за рахунок перерахування містом компенсації різниці між встановленим тарифом та реальною собівартістю теплової енергії, на жаль, залишився тільки на папері. Адже того ж дня всі кошти "Київенерго" перерахувала ДК "Газ України" на погашення боргу", - поскаржились у компанії.

У "Київенерго" нагадали, що обмеження газопостачання обумовлено заборгованістю енергокомпанії за спожитий газ. Несплата споживачами "Київенерго" боргів за спожиту теплову та електричну енергію, а також невідшкодування КМДА різниці в тарифах на тепло призвели до обмеження газу на ТЕЦ. Так, наразі борг КМДА перед "Київенерго" (різниця в тарифах) складає 860 млн грн, та загальний борг всіх споживачів "Київенерго" за тепло та електроенергію становить 1,7 млрд грн. При цьому борг енергокомпанії за природний газ складає майже 743 млн грн.

Станом на 31 жовтня 2010 року загальний борг споживачів за електроенергію становить 913,7 млн грн. Найбільшим боржником є "Київводоканал" - 604,6 млн грн. Іншими боржниками є "Київпастранс" - 26,2 млн грн, "Київміськсвітло" – 19,6 млн грн, населення – 109,6 млн грн, міський та районний бюджети (разом) – 5,6 млн грн, Метрополітен – 6,5 млн грн.

Станом на 31 жовтня 2010 року загальний борг споживачів за теплову енергію становить 765 млн грн. Боржниками залишаються: житлові будинки (ЖЕКи) – 618,7 млн грн, ЖБК та ОСББ – 77,4 млн грн, міський та районний бюджети (разом) – 28,9 млн грн.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У "Київенерго" заявляють, що про відключення гарячої води набрехали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі