понеділок, 08 серпня 2016 09:53

Київському мосту Патона загрожує обвал

Київському мосту Патона загрожує обвал

Опори мосту Патона, який сполучає два берега Дніпра, розвалюється прямо на очах. Кияни б'ють на сполох, а міська влада жодним чином не реагує.

Про це повідомляє "ТСН".

Очевидці розповідають, що опора руйнується останні три роки і жодного разу за цей час сюди не було відправлено ремонтні бригади. Люди певні, що обвал облицювального каменю може спричинити руйнування усієї конструкції, однак інженери в свою чергу переконують, що жодної загрози немає.

"Багато років плаваю поряд із мостом і під ним. У середньому буваю там двічі на тиждень. Не можу зрозуміти причин руйнації однієї з опор, хоча вона триває вже кілька років. За поступовим руйнуванням опори спостерігаю не лише я. Дуже багато чиновників катаються на своїх катерах під цим мостом. І не знати, не бачити цього – це важко. Мінімум три роки ніхто жодних заходів не вживає, щоб це усунути. Або захистити опору", - говорить киянин Михайло Петелицький.

Міст перебуває на балансі комунального підприємства "Київавтодор".

"За 60 років експлуатації зросли навантаження на міст і на самі опори. Це можуть бути вібрації від трамваїв, може від водних мотоциклів", - сказав Микола Каньшин, інженер "Київавтодору". Причину обвалу не назвав.

"Ремонт опор зовні не робився, тому що надійність дуже міцна. Доки немає проблем із самою опорою, мосту нічого не загрожує", - кажуть комунальники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міст Патона гниє та розвалюється: куди пішли державні кошти на ремонт?

Нагадаємо, він перший у світі суцільнозварний міст, який був побудований у Києві. Один з найбільших мостів Європи. Тут відкриваються захоплюючі краєвиди на Дніпро та історичні пам`ятники міста.

Зараз ви читаєте новину «Київському мосту Патона загрожує обвал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі