пʼятниця, 14 листопада 2008 14:56

Київський зоопарк показав уссурійських тигренят

Комунальне підприємство "Київський зоопарк" відкрило нову експозицію, в якій представлені двоє уссурійський тигренят, що народилися в серпні від двох уссурійських тигрів, виявлених у лютому на території військової частини в Києві.

Про це сказала генеральний директор зоопарку Світлана Берзіна, відкриваючи експозицію.

"Ми сьогодні відкриваємо нову зимову експозицію, в якій ви зможете побачити наших вихованців" , - сказала вона.

З її слів, тигренята (самець і самка) не мають імен, оскільки зоопарк вирішив надати право вибору імен опікунам, які захочуть утримувати цих тварин.

Вартість утримання одного уссурійського тигра - близько 110 тис. гривень за рік.

Берзіна повідомила, що тигренята повернулися в зоопарк близько тижня тому, а до цього, з моменту їх народження, вони жили у звичайній квартирі зоолога зоопарку, яка вигодовувала їх вручну.

Гендиректор пояснила, що при народженні тигреняти-самки були проблеми, тому обох тигренят довелося забрати від батьків і вигодовувати вручну.

Зі слів Берзіної, експозиція тигренят працюватиме 3-4 місяці.

Після цього зоопарк має намір передати тигренят в інший зоопарк, якщо експертиза підтвердить, що вони є чистим підвидом уссурійських тигрів, а якщо вони виявляться не чистокровними, тоді їх передадуть у цирк.

Зі слів консультанта зоопарку зі зв"язків із громадськістю Галини Савчук, спочатку експозиція тигренят працюватиме щодня з 12:00 до 14:00, поки вони не звикнуть до людей, а тоді час експонування стане більшим.

Експозиція тигренят діє в закритому приміщенні "Острова звірів".

Тигренята перебувають у спеціально обладнаному вольєрі, що складається із двох з"єднаних приміщень - спальні й ігрової кімнати.

Стіни вольєра обшиті деревом, а в ігровій кімнаті зберігаються іграшки, які тигренята одержують у подарунок від співробітників зоопарку й відвідувачів.

Савчук сказала, що тигренятам можна дарувати звичайні яскраві іграшки, призначені для кішок і собак, однак незважаючи на велику кількість таких іграшок, улюблені іграшки тигренят - старий чобіт і перевернена табуретка.

Як повідомлялося, у лютому державні інспектори Управління ветеринарної медицини в Києві й прокуратура Києва виявили 2 уссурійських тигрів у вольєрі на території військової частини N 227, яку орендує компанія "Будавтосервіс", по вулиці Бориспільській, 27 у Києві, повідомляють Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «Київський зоопарк показав уссурійських тигренят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі