пʼятниця, 14 листопада 2008 15:09

Київська ДАІ розгубила мільйон гривень

У поточному році Державтоінспекція міста Києва зареєструвала понад 100 автомобілів без сплати фізичними особами збору на обов"язкове державне пенсійне страхування, внаслідок чого Пенсійний фонд недорахував близько 1 млн. грн.

Як повідомили у прес-службі Прокуратури міста Києва, цей факт виявлено внаслідок перевірки щодо сплати фізичними особами збору на обов"язкове державне пенсійне страхування з операцій при відчуженні і купівлі легкових автомобілів, а також законності дій працівників Державтоінспекції при реєстрації транспортних засобів.

Нагадаємо, чинним законодавством про пенсійне страхування передбачено, що фізичні особи, які придбавають право власності на легкові автомобілі, зокрема шляхом їхньої купівлі, повинні сплатити збір на обов"язкове державне пенсійне страхування в розмірі 3% від вартості автомобіля. Реєстрацію легкових автомобілів органи Державтоінспекції повинні здійснювати лише за умови сплати такого збору, який підтверджується відповідним документом.

Водночас під час перевірки прокуратурою столиці до судів подаються позови про стягнення неоплачених сум збору, а за результатами перевірки буде дана оцінка працівникам Державтоінспекції в порядку ст. 97 КПК України, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Київська ДАІ розгубила мільйон гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі