четвер, 21 жовтня 2010 18:01

Київенерго порадує жителів столиці зеленою водою з кранів

Київенерго порадує жителів столиці зеленою водою з кранів
З 25 жовтня 2010 року АК "Київенерго" проводитиме спеціальні заходи, спрямовані на виявлення місць витоків води у тепломережах частини Печерського, Шевченківського, Голосіївського, Дніпровського, Дарницького та Солом'янського районів.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Для цього до мережної води додадуть органічний барвник (флуоресцеїн). "Кольорова" вода допоможе виявити місця пошкодження у системі теплопостачання. Флуоресцеїн не наносить шкоди здоров'ю людини та зовнішньому середовищу. Даний захід узгоджено із санепідемстанцією м. Києва та районними державними адміністраціями.

"Київенерго раніше вже проводила спеціальні заходи, спрямовані на виявлення місць витоків води у тепломережах за допомогою флуоресцеїну. Наразі спостерігається збільшення обсягів підживлення по ТЕЦ-5 та СТ-1, це свідчить про те, що в деяких невизначених місцях відбувається виток теплоносія. Пофарбована вода дозволить нам побачити досі "невидимі" ділянки пошкоджень, в першу чергу у системах бойлерних", — повідомив технічний директор АК "Київенерго" Олександр Зайцев.

Через додавання фарбника вода у мережах пофарбується у зелений колір. У разі наявних пошкоджень вона може потрапити до внутрішньобудинкових мереж.

Київенерго звертається до всіх мешканців столиці, керівників підприємств та організацій і просить при виявленні у кранах гарячого водопостачання води із зеленим відтінком не вживати її для приготування їжі, прання тощо та повідомити про це за телефоном інформаційно-довідкової служби АК "Київенерго" 1588 або 201-58-79, а також в разі перевантаження лінії за телефоном 201-58-65.

Флуоресцеїн є абсолютно безпечним для здоров'я людини. Барвник часто використовують в світі в теплових мережах для пошуку ділянок витоку води. Екологи застосовують цей барвник для виявлення шляхів спрямування підземних вод та відстеження незаконних речовин, що потрапляють у річки. Флуоресцеїн також активно використовується для підфарбовування води в акваріумах та водоймах. Барвник вшивають в тканину рятувальних жилетів, що дозволяє в разі потрапляння людини у воду створити пляму яскраво-зеленого кольору і таким чином побачити її з літака. Щорічно понад 40 років у Чикаго на День Святого Патріка міську річку фарбують флуоресцеїном у зелений колір.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Київенерго порадує жителів столиці зеленою водою з кранів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі