вівторок, 16 травня 2023 06:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Київ вночі атакували "винятковою" кількістю ракет і не лише

Київ вночі атакували "винятковою" кількістю ракет і не лише
Ракетна атака на Київ 16 травня була винятковою. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

У ніч на 16 травня у повітряному просторі Києва збили переважну більшість ворожих цілей.

Ця атака була "винятковою" за кількістю ракет у короткий проміжок часу. Також столицю атакували безпілотники, повідомила міська військова адміністрація.

В КМВА зазначили, що це вже восьма російська атака на столицю з початку травня.

"Цього разу ворог здійснив комплексну атаку з різних напрямків одночасно, із застосуванням БпЛА, крилатих ракет та, ймовірно, ракет балістичного типу. Вона була винятковою за своєю щільністю – максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу", – зазначив керівник КМВА Сергій Попко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти запустили дрони, працює ППО - Кличко

Внаслідок атаки зафіксовано падіння уламків в Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці.

"Найбільші пошкодження в Солом'янському районі – там було загоряння нежитлового приміщення та кілька одиниць автомобільної техніки. Пожежа ліквідована. В решті районів пошкодження не суттєві. Убільшості виявлено падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону", – зауважив Попко.

Інформації щодо потерпілих немає. Дані про кількість та тип ракет незабаром повідомлять Повітряні сили..

Уночі 16 травня майже по всій Україні оголошували повітряну тривогу. У Києві повідомляли про серію гучних вибухів та роботу протиповітряної оборони.

Пізніше міський голова Віталій Кличко підтвердив російську ракетну атаку. За його словами, уламки ворожих ракет впали у кількох районах.

Зараз ви читаєте новину «Київ вночі атакували "винятковою" кількістю ракет і не лише». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі