середа, 24 лютого 2021 14:15

Київ отримав перші дози Covid-вакцини

Київ отримав перші дози Covid-вакцини
Вакцинація є добровільною та безоплатною. Фото: pixabay.com

У середу, 24 лютого, Київ від МОЗ отримав 42,6 тис. доз Covid-вакцин CoviShield.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург.

"У столиці сформовано 15 мобільних бригад з імунізації. Медики мобільних бригад пройшли відповідне навчання на національному рівні з імунізації від Covid-19 вакцинами від Pfizer/BioNTech та AstraZeneca. Враховуючи, що ці вакцини вимагають різних умов зберігання та логістики, одна частина мобільних бригад вивчила спосіб використання, введення й особливості роботи з вакциною Pfizer/BioNTech, інша – з AstraZeneca", - сказала Гінзбург.

Вона додала, що у місті підготовили 120 тимчасових пунктів Covid-вакцинації в закладах охорони здоров'я та інтернатах. Також 120 додаткових стаціонарних пунктів вакцинації. Їх створили, аби не заважати процесу планової обов'язкової вакцинації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першій людині в Україні зробили щеплення від коронавірусу

Уже верифіковані списки медичних працівників, які 1-ми отримають щеплення.

"Це члени мобільних бригад, медики, які працюють у лікарнях із хворими на Covid-19, співробітники лабораторій, де проводиться аналіз на виявлення вірусу, працівники екстреної медичної допомоги, включно з водіями та медики інших закладів охорони здоров'я", – зазначила директорка.

Триває підготовка до вакцинації літніх людей віком 85+. Лікарі співпрацюють зі своїми пацієнтами цих вікових груп та складають списки охочих щепитися.

1-ша партія Covid-вакцини CoviShield прибула в Україну 23 лютого. Це 500 тис. доз препарату компанії AstraZeneca. Цю вакцину 1-ю зареєстрували в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Київ отримав перші дози Covid-вакцини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі