середа, 24 лютого 2021 13:41

Першій людині в Україні зробили щеплення від коронавірусу

Першій людині в Україні зробили щеплення від коронавірусу
Чоловіку перед процедурою виміряли температуру та провели інструктаж. Фото: Lb.ua

Першу ін'єкцію вакцини від коронавірусу зробили в Україні.

Реаніматолога опорної коронавірусної Черкаської обласної лікарні Євгена Горенка вкололи препаратом CoviShield, пише LB.ua.

Чоловіку перед процедурою виміряли температуру та провели інструктаж. За його словами, почувається нормально, але є хвилювання через історичність моменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ підсумувало, скільки всього вакцин отримає Україна

"Вакцинація є маркером цивілізованого суспільства. Чи потрібні набої на фронті? Чи потрібна амуніція? Так само в медицині. Краще бути попередженим, чим потім лікувати ускладнення хвороби", - зазначив він.

2-ге щеплення лікарка мобільної бригади Людмила Доценко зробила медсестрі реанімаційного відділення Нонні Хачатрян. За пацієнтами після уколу обов'язковий нагляд лікаря 30 хв., щоб убезпечитися від можливої реакції.

Черкащина першою отримала партію з 16 200 доз вакцини, яку 23 лютого доставили в Україну з Індії. Цього вистачить на щеплення 8100 черкаських медиків. Загалом у регіоні пройшли тренування для вакцинації 2 мобільні бригади: одна для препарату CoviShield, друга - для Pfizer/BioNTech.

В Україні стартує Covid-вакцинація. 24 лютого перші партії вакцини CoviShield мають доставити в 7 регіонів. Столиця, Київська, Житомирська, Вінницька, Чернігівська, Черкаська та Полтавська області першими отримають вакцину.

Зараз ви читаєте новину «Першій людині в Україні зробили щеплення від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі