понеділок, 16 травня 2016 11:54

Кияни вимагають від Кличка сквер добровольців АТО замість незаконної комерційної забудови

Мешканці Солом'янського району столиці звернулись до міського голови Віталія Кличка із вимогою припинити "бєзпрєдєл" і беззаконня навколо планів забудови земельної ділянки в "зеленій зоні" на перетині вулиць Кудряшова та Красикова.

Кияни вимагають позбавити ТзОВ "Профіл", пов'язане із оточенням екс-президента Віктора Януковича, права на забудову цієї землі і розбити тут сквер Героїв добровольчих батальйонів, що несуть службу в зоні АТО. Люди вже самотужки почали роботи, причому допомагають в облаштуванні "зеленої зони" і самі воїни, що повернулись із зони воєнних дій.

Як відзначено у зверненні мешканців, цю ділянку ще в 2007 році було передано в оренду терміном на 5 років ТзОВ "Профіл", яке визначило підрядником фірму одіозного міністра освіти часів Януковича Дмитра Табачника і його брата Михайла. Як відомо, 7 липня 2015 року МВС оголосило в розшук Дмитра Табачника, який підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (присвоєння, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем).

Угода про оренду не виконувалася: вже майже 10 років жодних робіт на ділянці не проводили, наголошують активісти. Окрім того, сказано у зверненні, представники забудовника грубо знехтували соціальними правами місцевих жителів. "Зокрема, забудовник, маючи намір збудувати 25-поверховий офісно-житловий центр, не передбачив будівництва жодного об'єкту соціальної інфраструктури. Тобто, його не хвилювало, де мають вчитись діти жителів нового будинку, до якої поліклініки ходити", - відзначають мешканці Солом'янки.

Вони обурені минулорічним рішенням Київської міської ради знову надати ТзОВ "Профіл" право на будівництво комплексу на цій же ділянці. Між тим, у березні 2016 року це рішення підписав міський голова Кличко, хоча договір оренди втратив чинність ще у 2012 році і підлягав розірванню.

Проте річ не лише у порушенні закону: після перемоги Революції Гідності право на сумнівну забудову ділянки в столиці України знову отримали люди, близькі до втікача-Януковича. Тільки якщо в 2007 році втиснути бетонну коробку в густонаселену Солом'янку хотів відомий українофоб Дмитро Табачник, то сьогодні сумнівне будівництво вестиме скандальна компанія "Укрбуд" Максима Микитася. Свого часу постанову про його призначення підписував сам Микола Азаров.

Фірми екс-депутата Київради від партії "УДАР" Микитася є фігурантами значної кількості будівельних скандалів у столиці, за якими правоохоронні органи ведуть розслідування. А програма "Наші гроші" (телеканал ЗІК) повідомила, що "Укрбуд" Микитася продає квартири в київському ЖК "Верховина", землю під який Київрада виділила під будівництво житла для бійців АТО.

У зверненні до міського голови Кличка кияни відзначають, що минулого року ділянку на перетині вулиць Кудряшова та Красікова було визнано "зеленою зоною", а тому будь-яке будівництво на ній просто неможливе. Ініціативна група звернулась до Віталія Кличка із закликом розірвати угоду про надання землі "Профілу" і облаштувати на цій ділянці сквер "Героїв добровольчих батальйонів, що несуть службу в зоні АТО". "Ми не хочемо вірити, що мер столиці міг свідомо піти на оборудку з поплічниками Януковича. Чекаємо на якнайскорішу підтримку мером столиці нашої ініціативи", - заявляють мешканці Солом'янки.

Звернення мешканців до Віталія Кличка

 
 
Зараз ви читаєте новину «Кияни вимагають від Кличка сквер добровольців АТО замість незаконної комерційної забудови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі