пʼятниця, 25 липня 2008 07:09

Готель облаштували в трикімнатній квартирі

Автор: фото: Павло МАГНУС
  У жіночій кімнаті трикімнатного помешкання на проспекті Правди мешкають шестеро дівчат
У жіночій кімнаті трикімнатного помешкання на проспекті Правди мешкають шестеро дівчат

24 особи мешкають разом у трикімнатному приміщенні в будинку N19а на просп. Правди на Виноградарі.

Квартира розташована в 22-поверховій новобудові. Її власник, місцевий підприємець Віталій Матяш, 31 рік, облаштував у ній готель. Кореспондентові "ГПУ" вдалося побувати в помешканні.

Квартира розміщена на восьмому поверсі. Заходимо через міцні вхідні металеві двері. Загальна площа, каже Віталій Матяш, 100 кв. м. Усі кімнати розділені між собою. Підлога вистелена ламінатом, стіни обклеєні світлими шпалерами. Люстр, щоправда, немає. Замість них на дротах звисають лампочки. Кухня простора, в ній встановлено пральну машину-автомат із сушкою, газову плиту й кухонний стіл. Є м"який куток із шкірозамінника та диван. Великий холодильник стоїть у коридорі. У квартирі два туалети й ванна кімната.

Віталій заводить кореспондентів "ГПУ" до середньої за розмірами кімнати. У ній мешкають лише дівчата. Попід стінами стоять три саморобні двоповерхові ліжка й письмовий стіл. Шафи немає. Усі речі — кофтини, блузки та брюки — мешканки розкладають і розвішують на ліжках. На підлозі кілька пар взуття. Кімната дуже нагадує студентський гуртожиток.

— Я займаюся подібним бізнесом півтора роки. Зараз маю чотири такі квартири, вони розташовані в різних районах столиці, — розповідає Віталій.

Кожен із мешканців цього квартирного готелю платить Віталію по 500 грн щомісяця. Якщо в помешканні всі місця зайняті, то власник має 12 тис. грн прибутку за місяць.

Окрім цього виду бізнесу, Віталій Матяш ще має власну автошколу. Улітку він продає квас із бочок, а взимку торгує ялинками. Також займається будівництвом. Чоловік постійно наймає на роботу сезонних працівників. Пригадує, років зо два тому приїхала бригада  будівельників. Спершу поселив їх на базі в Броварах. Потім вирішив переобладнати для них одну зі своїх квартир на Троєщині. За проживання брав із робітників гроші. Переконався, що це — вигідно. Тоді переобладнав три інші власні помешкання.

— Квартиру вигідніше здавати не "в цілому", а розбивши її на ліжко-місця. Тоді виручки вдвічі більше. Робітникам так теж краще. Бо платять вони набагато менше, а умови тут у мене не такі вже й погані. Сезонні робітники приїжджають на кілька місяців. Вони хочуть заробити якомога більше, а витратити якнайменше. Тому таке помешкання для них вигідне, — веде далі Віталій.

Не так давно міські податківці розповіли, що розшукують Віталія Матяша. У повідомленні прес-служби йшлося, що він не сплачував податків, отриманих із квартири-готелю на просп. Правди, 19а.

Квартиру вигідніше здавати не "в цілому", а розбивши її на ліжко-місця

— На початку червня до податкової інспекції Подільського району звернулася з заявою мешканка цього дому. Сказала, що в помешканні над нею живуть 24 людини. Податківці знайшли місце реєстрації власника, письмово запросили його прийти в податкову. Він проігнорував. Власник не реєстрував договір оренди квартири в ЖЕКу, тому порушив закон, не платив податків. Тоді податківці перевірили квартиру. Там насправді жили 24 заробітчани, — пояснює "ГПУ" Андрій Соколов, 32 роки, керівник прес-центру Державної податкової адміністрації міста.

Віталій зізнається: перед тим його квартиранти підтопили сусідку знизу.

— Але того ж дня я оплатив їй ремонт. Пропонував сусідці, що сплачу за неї страховку її помешкання. Не погодилася й написала заяви в міліцію та податкову.

Матяш каже, що закону не порушував. Він зареєстрований як суб"єкт підприємницької діяльності, щомісяця сплачує єдиний податок — 200 грн. Тому він не повинен реєструвати договір у ЖЕКу.

Віталій відпочивав у Туреччині, коли до помешкання приходили з перевіркою податківці.

— Я ні від кого не ховаюся. Майже всі сусіди знають мій номер мобільного. Якщо раптом щось трапляється, відразу мені телефонують, — додає він.

Винайняти ліжко у Віталія Матяша не так і просто. У нього мешкають переважно його ж робітники або працівники друзів і знайомих. Каже, будь-кого в своє помешкання не заселяє. Від постояльців вимагає, аби вели себе дисципліновано, щоб не скаржилися сусіди. Квартира обладнана лічильниками води та газу. Віталій запевняє, що чесно сплачує за всю спожиту холодну й гарячу воду, тепло та газ.

— Живуть у мене немісцеві. Двоє чоловіків, наприклад, працюють у компанії "Воля Кабель", — ділиться.

Консьєржка в під"їзді підтверджує: сусіди, які мешкають поряд із готелем, на його мешканців не скаржаться:

— Люди там нормальні живуть, не бомжі й не п"яниці.

Зараз ви читаєте новину «Готель облаштували в трикімнатній квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі