четвер, 06 березня 2008 07:13

Горів гуртожиток медуніверситету ім. Богомольця

Раптова ранкова пожежа сталася у гуртожитку Національного медуніверситету ім. Богомольця, що на Чоколівському б-рі, 39.

Пожежа виникла о 6.35 у понеділок у кімнаті іноземців, на другому поверсі. Студенти прокинулися від їдкого диму. Громадянка Мавританії та індус вистрибнули з вікна, рятуючися від диму. Про вогонь повідомили охоронцю, той викликав пожежників.

— Кімнату охопило полум"я, дим заповнив сходи і коридори. Рятувальники евакуйовували студентів сходами, автодрабинами. Усього з будівлі вивели 140 молодих людей, — каже "ГПУ" Олександр Хорунжий, 27 років, інспектор центру пропаганди управління МНС Києва.

Вогонь погасили за 45 хв. Рятувальники кажуть, пожежа виникла через коротке замикання.

— Ці студенти просто запакували свій блок електроприладами. Там стояла пралька, холодильник, комп"ютер. На згарищі знайшли пару обгорілих подовжувачів. Через це і не витримала електромережа, — переконаний Хорунжий.

Величезний смітник пожежники знайшли на "козирку" над входом у гуртожиток. Туди з поверхів скидали пакети, пляшки, зламані меблі. Купа могла спалахнути від недопалка.

— У гуртожитку не працюють системи пожежної сигналізації та димовидалення. Крани для гасіння пожеж неукомплектовані. Ми кілька разів давали приписи університету, аби він полагодив протипожежну систему в гуртожитку. Але нічого не зроблено. Якщо й тепер нічого не зміниться, ми взагалі закриємо гуртожиток, — говорить інспектор.

Зараз ви читаєте новину «Горів гуртожиток медуніверситету ім. Богомольця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі