четвер, 07 лютого 2013 11:48

Герега звинуватила опозиціонерів у байдужості до розвитку столиці

Герега звинуватила опозиціонерів у байдужості до розвитку столиці
Фото: tabloid.pravda.com.ua

Засідання Київради переноситимуть до тих пір, поки не буде налагоджено нормальну роботу відомства. Про це заявила секретар Київради Галинга Герега після оголошення про перенесення сесії на п'ятницю на 10. 00.

"Ми планували відкрити сьогодні шосту сесію 11-го скликання, визначити у короткий порядок денний дуже важливі два фінансові питання – бюджет Києва на 2013 рік і програму соціально-економічного розвитку. Ми місяць працювали над цими документами. КМДА проводила переговори з міністром фінансів за дорученням прем'єр-міністра, була створена робоча група, знайшлись шляхи додаткового фінансування столиці, але оскільки перед початком засідання не всі депутати змогли зайти спокійно до зали, ми їх проводили через різні входи і виходи", – зауважила Герега.

Вона наголосила, що жоден опозиційний депутат не був присутній у сесійній залі. Секретар розцінила це, як політичну акцію і небажання взяти участь у прийнятті головного документу столиці.

"Більше 20 осіб, які увірвалися до цієї будівлі – пошкодили багато майна, тому ми вирішили навіть не відкривати засідання, бо опозиція потім скаже, що ми навмисне це зробили. Мені – за 2 роки моєї роботи – довелось потратити багато сил та енергії, аби об єднати цю сесійну залу. Це господарський, а не політичний орган. Це у Верховній Раді вони звикли влаштовувати такі шоу, тут я цього робити не допущу. Переводити сесійну залу в політичну арену я не дозволю."

На зауваження журналістів, що усі попередні роки бюджетним працівникам нараховували 20% надбавки, а в  бюджеті на наступний рік заклали лише 5%, Галина Герега сказала, що так говорять лише опозиційні політсили.

"Краще б вони працювали над тим, щоб ці надбавки залишилися."

Герега також додала що через неприйняття столичного бюджекта у держказначействі лишаються нерозприділеними 800 млн гривень.

Наразі сутички біля Київради припинилися, активісти розійшлися, усіх депутатів вивели із фойє Київради.

 

Зараз ви читаєте новину «Герега звинуватила опозиціонерів у байдужості до розвитку столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі