четвер, 17 грудня 2020 09:52

ФОПи залишаються на Майдані й чекають ротації 

ФОПи залишаються на Майдані й чекають ротації 
Фото: скріншот з відео "ТСН"

Сьогодні, 17 грудня, у центрі Києва триває акція підприємців "Податковий майдан", що розпочалася 15 грудня.

2-гу ніч поспіль частина мітингарів лишається на Майданів. Лідер руху "SaveФОП!" та організатор акції Сергій Доротич розповів, що усю ніч вони простояли.

"Намети нам не дають ставити, близько 40 наметів вкрали невідомі люди в формі поліції. Ми стоїмо на ногах, всю ніч простояли дівчата. Зараз п'ємо чай, їмо бутерброди", – сказав Доротич в коментарі для "Сьогодні".

На площі перебуває приблизно 120-130 демонстрантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести ФОПів на Майдані продовжуються. Учасники чекають підмогу

"У нас вахтовим методом з усіх регіонів приїжджають, буде ротація. Уночі залишалося 100 осіб стандартно, а вдень буде більше, подивимося", – додав підприємець.

Остання акція підприємців розпочалася біля будівлі Верховної Ради. Опісля вони перемістилися на головну площу країни.

"Поки що вокзал, головпоштамт і Нацбанк не захоплюватимемо", – пожартував Доротич.

Підприємці руху "SaveФОП!" на мітинг виходять не вперше. Серед вимог - скасувати карантинні обмеження для малого і макробізнесу, обов'язковий перехід на касові апарати з наступного року, прийняти законопроєкт про додаткові пільги. Відтермінування Верховною Радою обов'язкового використання касових апаратів дрібними компаніями та підприємцями до 1 січня 2022 року не зупинило протести.

Дотриматися мирного формату демонстрації у вівторок, 15 грудня, не вдалося. Поліція почала перешкоджати встановлення наметового містечка мітингарями. Між учасниками акції та правоохоронцями сталися сутички. У результаті протистоянь постраждали близько 40 поліцейських. Учора кількість мітингарів суттєво зменшилася. Заворушень не було.

Зараз ви читаєте новину «ФОПи залишаються на Майдані й чекають ротації ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі