субота, 03 грудня 2016 15:58

До Києва привезли головну ялинку країни
9

26-метрове дерево із села Вишнівці Івано-Франківської області везли добу на вантажівці.
Фото: Ельдар Сарахман

До Києва прибула новорічна ялинка. 26-метрове дерево із села Вишнівці Івано-Франківської області везли добу на вантажівці.

Ялинку планували привезти о 12:00, але спізнились майже на 2 год.

Щоб заїхати на Софійську площу, поліції прийшлось частково перекрити вулиці Володимирську й Велику Житомирську. Зустріти головну ялинку країни прийшло декілька десятків киян та гостей міста.

"Нарешті прибула наша українська ялинка, - не приховує радості куратор проекту Надія Тутенко. - Завтра з 8-ї ранку розпочнеться монтаж і ялинку піднімуть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головна ялинка коштуватиме майже 50 тис. грн

Нагадаємо, новорічна ялинка столиці цього року буде 26 м, що на метр вище, ніж минулорічна. Вартість - близько 50 тис. грн. Гілки прикрасять тисячею яворівських іграшок та гірляндами. Загальна довжина яких становитиме 3 км. На ялинці засяють 42 тис. ліхтариків.

Поблизу новорічного дерева буде встановлена сцена з двома екранами та 10 фуд-кортів. Вони зможуть нагодувати 5 млн чоловік. Також на Михайлівській площі планують установити колесо огляду.

Урочисте відкриття ялинки заплановане на 19 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, як у столиці гулятимуть у новорічно-різдвяні свята

Зараз ви читаєте новину «До Києва привезли головну ялинку країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі